Şekerleme

Yeniçağın yavaş yavaş tanıdığı besinlerden olan şeker, bu çağ
boyunca eski dünyada giderek daha fazla tanınır hale gelirken, Osmanlı
İmparatorluğunda da gün geçtikçe tanınıp sevilmiştir. İmparatorluk 16.
yüzyılın başlarına kadar, yani Suriye ve Mısır fetihlerinden önce tümüyle
dışa bağımlı bir tüketici ülke konumunda iken, bu tarihlerden sonra kendi
sınırlarında şeker üreten devletlerden biri olmuştur. Ancak ülke içindeki
üretim, giderek artan talebe karşılık veremediğinden Avrupa ve Amerika
kaynaklı ürünler de tüketilmeye devam etmiştir.
Şekerin kamış halinden sofraları süsleyen bir ürüne dönüşünceye
kadar geçirdiği serüven bir yana onun üretilen bölgelerden alıcılara
ulaştırılması ayrı bir meşakkati gerektiriyordu. İmparatorluğun bu
alandaki çabaları makalenin inceleme alanlarındandır. Zamanla ulusal ve
uluslararası ticarete konu olmaya başlayan şekerin, 16. ve 17. yüzyılda
imparatorluğun üretim ve tüketim düzenindeki yeri bu çalışmanın temel
inceleme alanını oluşturmaktadır. Şeker üretilen merkezlerin işlevi,
bunların kimler tarafından ve nasıl işletildiği ile fiyatların değişiminde rol
alan faktörler de çalışma içinde irdelenmiştir.

 

Etiketler;

Şekerleme

şekerlemeler

şekerleme çeşitleri

şekerleme markaları

şekerleme üreticileri

şekerlemeci

şekerleme firmaları

şekerleme dükkanı

lokum çeşitleri

lokum bisküvi

lokum fiyatları

lokum fiyat 

lokumcu 

lokum dükkanı

lokum nereden alınır

konya lokum

lokum fabrikası

türkiye lokum üreticisi

konya lokumcusu

lokum fabrikası 

lokum çeşitleri

bayram lokum çeşitleri

bayram siparişi

bayram lokumu

satmak için lokum 

toptan lokum alımı

toptan lokumcu

imalatcı lokum fabrikası

lokum ürünleri

konyanın en iyi lokumcusu

şekerci kevser

kaymaklı lokum

online lokum siparişi

lokum üreticileri istanbul

Lokum üretimi

Lokum çeşitleri isimleri